Is your laptop battery made by Sony?

Friday, June 22 Leave a Comment

"Dell notebook burst into flames at a public conference in Japan in 2006"

Ini ekceli kes pertengahan tahun lepas. Laptop Dell dengan secara tiba-tiba jer berapi then hangus! bahaya tuh..

Bagi korang yang sekarang ni mengalami masalah bateri laptop yang tak tahan lama atau bateri laptop korang menjadi panas semasa korang guna laptop tu, baik korang check korang nyer battery pack tu.

Antara jenama yang kena problem ni:
1) Dell (4.1 million unit)
2) Apple (1.8 million unit)
3) IBM/Lenovo (526,000 unit) - including model Thinkpad T43
4) Toshiba (340,000 unit)
5) HP
6) Fujitsu (278,000 unit)
7) Gateway (14,000 unit - berita terbaru - berita kat sini).

Kat Wikipedia pun ada cerita nih (klik sini). So korang kena check no siri bateri korang kat website brand masing-masing.

p/s: fuh.. seb baik laptop aku tak kena :p

3 comments »

  • Shaira said:  

    Aiseh, my laptop ada dalam list atas la, huwaaaaaaaaaaa :'(

  • .::{ uMIe }::. said:  

    adeih risaunya.. baru cadang nak beli laptop brand dell.. tp abg ipar aku baru je 2-3 hari lps beli laptop brand dell.. nanti aku soh dia check no. siri bateri laptop dia tuhh...