Terengganu Durian Trip - Part 2

Tuesday, July 18 Leave a Comment

Dah setel makan-makn durian, esok nya nak pegi berjalan-jalan di kuala terengganu. sajer.. amik angin!


tengah prepare nak bertolak nih..


singgah sebentar kat rumah hud. makan-makan. minum-minum. ehems..


on-the-road! aper namer ntah pintu nih.. "Selamat Datang"


singgah jap kat area masjid terapung kat terengganu nih.


posing jap kat depan masjid nih ;)


keluar jer dari kereta, terus je semua cam baring-baring atas batu! penat aku carik tempat nak landing, tapi tak saswai.. sabor jer la..


Edisi Siasat! aper kejadahnyer pegi baring kat atas baru ini! hehehe..


tak dapat baring, duk ngadap laut pun best gak.. mmm...


aaaaaaaaahhhh! ngeliat jap :P


dah bosan kat tepi sungai/pantai tadik, so terus pulak pegi kat pantai batu buruk..


maka.. lepak la sumer orang kat tepi pantai itu dengan tenangnyer..


termenung kejap.. (penat posing nih!)


ader gak cengkerang kecik-kecik jer kat pantai nih..


dapat jejalan jer la.. tak bley mandi! nak ikut?


ehems.. bley berkenalan?


tak dapat mandi.. main buih pun jadi la.. lalala....


dah setel main air.. nak pegi beli-belah pulak. ni gambar kat atas bukit.. try korang tengok betul-betul ;)


batu bersurat kat tengah-tengah bulatan.. tak siap lagi pun batu nih..


ehems.. hehe.. kain? baju? pilih.. pilih.. murah.. murah! ni time singgah jap kat pasar kuala terengganu (betul ker?) hehe..


and.. tak lupa.. keropok! item mesti beli.. murah..! murah..! beli satu dapat satu..!


keropok lekor rebus.. sungguh enak dimakan begitu saja!


ehems.. ni nak beli ker.. nak ngorats? hehe.. ada lebih?


balik dari pasar.. nak balik dah nih.. kat kampung ni, lembu yang beharga beribu-ribu ringgit lepas cenggitu jer.. selalu la kes eksiden langgar lembu! and.. kewangian tahi lembu sungguh terserlah kepelusuk idung! macam tau pulak lembu nih kena amik gambar.. bersungguh-sungguh posing!


say cheesseeee! posing maut budak tu! ni time singgah sebentar kat rumah yus sebelum bertolak balik ke kl. ini gambar yus ngan anak buahnya adam.


aku pun nak gak! hehehehe...


tengok kamera tu...


tengok la lagi.. tengok la.. tengok la.. hehe


still single! terbuka untuk warganegara malaysia sahaja! hehe.. ekceli adam ni still kompius ngan kamera. seb baik dia tak gigit kamera tu!


ni gambar bunya raya kat depat rumah yus. sesuai untuk wat wallpaper pc korang sumer.. amik la..


yang ni pun..


yang ni tak nak ker guner wat wallpaper pc? hehehe

dah setel semua packing, maka kitaorang pun bertolak balik ke kl dlm kul 5.30pm. sampai ke kl dalam kul 1am. dekat-dekat nak time final bola sepak italy ngan france! tak larat.. terus tidor..

11 comments »

  • Kak Lady said:  

    hai Junaidix...kak lady tumpang lalu....syoknya blog u...banyak gambar...macam baca cerita bergambar plak... :)

  • iEn said:  

    waaaa.. manyaknye gambo.. dah lama tol tak berjalan cuti2 malaysia niee.. uwaa! bawak lar ien sama :(

  • JUNAIDIX said:  

    kak lady,
    sekali-sekala letak byk gambar.. lagipun trip cam gitu mmg kena amik byk gambar baru syok! hehe

    ien,
    hmmm.. dah abes dah! :P

  • jarri said:  

    asal la ko pegi time aku tak cuti. kalau time aku cuti leh aku bawak datang umah aku jugak.

  • JUNAIDIX said:  

    mfazari,
    ler.. maner la ku tau ko kat gganu :p hehe ..

  • Carneyz said:  

    aiseymen, cam kenal je tudung tu :P hehe. hmm... nak berkenalan la ngan Adam tu, bley tak? ;)

  • JUNAIDIX said:  

    carneyz,
    kenal ke tudung itu? biler berkenalan? :P hehe.. nak berkenalan ngan adam? umur tak ingat la pulak.. tp tak sampai setahun lagi.. hehe

  • asrul said:  

    best la ko June. Ko tlh buat aku lg bangga jadi anak Terengganu. TK banyak2. jangang lupe boh. senyum sokmo. ade mase mari la lg kat tranung ni. byk lagi tepak menarik hok mung dok gi kat tranung ni. peace yo....

  • JUNAIDIX said:  

    asrul,
    bangga kejap jer? :D hehe

  • Azalea Dz said:  

    hi jun..swonoknyer gi ganu..huhu~.. ingatkan nak itut..hehehe... ;)) best owk ganu.. windu sey..lama dop gi saner.. huhu~..nananananaa ganu kiter.. ahaks.. adam cute.. leh ngorat? ehehe..

  • ishikawa_ayumi said:  

    kem salam kt adam eh! cumiL ;)