Terengganu Durian Trip - Part 1

Monday, July 17 Leave a Comment

Baru berpeluang nak update pasal trip ke terengganu minggu lepas ;)

Bertolak dari rumah dalam kul 9.30pm., angkat barang-barang masuk keta. now ready to go. sampai kat marang, tgganu dalam pukul 2am. 2 pit stop. 2 driver. 5 krew (termasuk driver la tu). 1 matlamat = DURIAN!


hud tengah panaskan enjin. nak pegi jauh nih.

ni kat dalam terowong kat karak. malam masih muda.

Sampai kat rumah asrul kat marang dlm kul 3pg. masuk jer rumah terus lelap. penat beb!

esoknya, pegi rumah yus. sarapan pagi. nyum-nyum! nasi minyak + mee goreng.

be prepared! nak pegi dah nih. tengah final check transportation. sajer jek bunga tu nak enterprame! nak glemer la tu..

ader lagi yang tertinggal ke tuh? parang kot!


maka, dah sampai kat bukit. terus jer perjalanan memanjat bukit yang agak tinggi itu. manyak penat oooo....!


say cheezeeee!


panjat lagi.. maner lak pokok durian nih?!


ni haaaa... durian bley petik-petik jer! tp ni durian orang beb! tak bley amik :P karang kena panah petir lak! teruskan perjalanan lagi..


posing jap! bukan selalu bergambar ngan buah durian yang cenggini.. hehe


and.. without warning.. pacat!!! kalo rasa gatal-gatal kat kaki, pinggang, dan tempat-tempat yang sewaktu dengannya.. jaga-jaga..! baik check siap-siap..


hooraaaay! akhirnya.. sampai kat destinasi! so kena pegi carik plak buah-buah durian yang jatuh kat celah-celah pokok itu..


ni beberapa bijik durian yang aku jumper..


aper lagi.. ngap terus! nak ker? ;)


tapi time aku nak kupas, kesilapan teknikal plak! terus tumpah darah tanahku! adei la..


mmm... marveles.. nyum-nyum..!


wei.. dah la tu! penat nak bawak nih..


sampai rumah pun pacat nih masih bersungguh-sungguh nak gigit tangan! dah la tu beb..

dah setel bab makan durian, maka esoknya kitaorang jejalan kat kuala terengganu. singgah jap kat pantai batu buruk.

4 comments »

  • Carneyz said:  

    wah! marveles pacat tu! :p hehe. dier kenal gak raja geget2 nih dan tak membuang masa lal meng 'geget' itu Raja Geget! Muahaha!

  • JUNAIDIX said:  

    ader lagi sekor time makan durian.. bley gak dier gigit kat pinggang aku! ngeri jap takut dier masuk kat kawasan larangan! seb baik tak der :p hehe selamat.. ;)

  • Nyetok said:  

    ermmm durian taun ni kurang menjadi, untung la kebun kwan ko tu berbuah.Kebun atuk aku haram,berbunga je pandai...

  • cikscarlet said:  

    omaigod pacats..omaigod durians..