E33-DUKE, RM2 - mahal!

Tuesday, February 10 Leave a Comment


sebulan dah berlalu rupanya.. tamat sudah tempoh FREE kat DUKE highway dari karak ke arah jalan semarak yang aku selalu jugak lalu.

then tadi, time amik isteri terchenta di klcc, guna lah laluan duke yang biasa aku guna. then tergerak hati nak guna lorong touch n go. sekali touch, terus RM2! adeih.. dah start bayar ghupernyer.

RM2, bagi aku mahal. kalau hari-hari lalu, pegi balik dah RM4. kalau sebulan, RM4x25=RM100! tak termasuk minyak keta tuh.

p/s: kena guna motor aja lah nak guna duke tu lepas ni. unless emergency jer.

3 comments »

  • PaanMFR said:  

    kata2 impresif 1:

    tol DUKE mmg cas mahal sebab dibina bukan atas jalan asal, asal kawasan tu hutan kn?

    lain kalau mcm tol grand saga yg dibina atas jalan asal (jalan cheras), tolnya x bape nak mahal la..

    contoh lagi satu SILK antara sg ramal ke bukit kajang.. 2 tol, RM1 setiap satu, kire mahal ni, sebab dibina bukan atas jalan sedia ada..

    mcm gitu lah..

    MRR2 = FREE = Low Quality = Tiang retak byk kali.

  • Junaidix said:  

    paan,
    tapi still mahal gak.. hehe.. guna bila cemas jer.. hehe

  • Anonymous said:  

    Hi, Nak tanya kalau guna Jalan Semarak boleh smapai ke Jalan Duta?