Aktiviti Ujung Minggu

Monday, September 10 Leave a Comment


RM12.. macam peluru jer rupanya.. tu la jarum kat dalam karburetor motor modenas carneyz. Masa kitaorang nak balik kampung aritu, motor tu mati-mati tengah jalan. 3 kali jugak mati. Tak tau apasal. Then arini baru sempat nak pegi bawak pegi bengkel. Bila mekanik tu bukak jer kaburator, cuci-cuci.. then pasang balik .. then minyak melimpah! aaahh... sudah.. then lepas tu brader yang bukak tu beritau yang spesis jarum tu dah rosak! adeih.. kena la tukar.. huhu.. Time nak bayar, kira nyer kira, sadenly overbajet la pulak... huhu.. aku bajet rm40 jer.. tapi kena cas rm55 la pulek.. maka.. terpaksa la wat emergency call untuk hantar rm10 kat kedai tu :p

***


para-para penjamu selera laksa sarawak. dari kiri: retna, wakiki, umie, sheda, carneyz, junaidix, yatt


dah penat makan, time untuk amik gambar la pulek..


memula yatt jer yang prepare tapau untuk chik, sekali yang lain pun join tapau jugak..hehe.. habes licin korang tapau yer! :p

Ekceli ni adalah program terkejut yang dengan tiba-tiba jer di-arrange oleh carneyz. Memula ada member dia nak datang rumah. Then suruh mak dia masak laksa sarawak. Then dengan tiba-tiba jer dia kata nak invite geng2 msjbox jugak. So dia pun sms la sesapa yang no diaorang ada kat dalam hp aku tu. sorang demi sorang termasuk la acai, sodep, chot & shai.

***


Nilai 3 Textile walk..


pilih.. pilih..


sekuntum bunga merah?


Makan kat JJ, Seremban 3.

Sempena Amy yang dah balik ke Malaysia, dia datang ke kl untuk interview (katanya) then bawak mak dia pegi jenjalan kat kl. Then Ahad plan pegi Nilai 3 untuk tengok kain. Aku pun first time jugak pegi sini. Sampai jer kat Nilai 3 tu, fuh! gilers banyak kedai jual kain & baju! Seb baik bawak RM10 jer :p hehe

Dah penat jenjalan, then pegi pulak kat JJ Seremban 3 untuk makan. Jauh tau tempat makan! :p Ni kali ke 2 aku pegi sini. hehe.. dah setel makan, jenjalan pusing2 kat jj tu, then balik semula ke KL. Singgah pulak kat low yatt. Amy nak carik wireless router. Kitaorang jenjalan jer la. Tak der nak beli apa-apa pun.

Setel kat lowyatt, then hantar amy dengan maknya balik hotel. esoknya dia nak balik ke serawak. well.. ni first time jumpa amy. Biasa baca blog dia aja.

ok. setop dulu.

5 comments »

  • megat said:  

    bestkan dpt kawan baru, kena lak dah kenal lama secara 'online'. canggih nya zaman skang nie :)

  • Akram said:  

    jusco tu kat seremban 2 la bro :)

  • activ8ions said:  

    wowww.. kalo jun pakai tudung, kan sewet tuhh. ahaks. Slamat bersahur big boss n first lady MSJBOX !

  • madnilk said:  

    huish best2 jumpa makan laksa serawak.. esok dah puasa nampak gaya time berbuka jer ler boleh :P

    korang tak nak kenal aku ker... ho3

  • Amy said:  

    kalau tidak kerana en junaidix & carneyz, maka tidak la saya sampai ke nilai & jj seremban ni. thanks anyway