Proton Sedan 2007

Friday, July 27 Leave a Comment

Coming on 15 August 2007

So, korang mesti dah pernah tengok iklan tu kat tv kan? :) Bagi yang tak penah tengok, try la tengok jer gambar tuh! :p

Dari yang aku paham la, Proton Sedan ni kira anak beranak GEN2 jugek. Tapi dipanjangkan sikit :) So boleh panggil GEN2 Sedan la.

Dari segi harga pulek, korang tengok nih:

Proton New Sedan 1.6 Base-line (S) MT - RM 45,350.00
Proton New Sedan 1.6 Base-line (S) AT - RM 48,350.00

Proton New Sedan 1.6 Base-line (M) MT - RM 45,800.00
Proton New Sedan 1.6 Base-line (M) AT - RM 48,800.00

Proton New Sedan 1.6 Medium-line (M) MT - RM 49,800.00
Proton New Sedan 1.6 Medium-line (M) AT - RM 52,800.00

Proton New Sedan 1.6 High-line (M) AT - RM 55,800.00

so korang dah bley imagine la untuk drive GEN2 Sedan nih :)


Ni contoh GEN2 Sedan tengah test drive kat atas jalan.

ps: so caner nih? :p

3 comments »

  • WaWa said:  

    asal aku rasa proton sedan ni buruk ah? pastu asal nama pelik? sedan tu ape?

  • fatisha said:  

    harga atas jalan ke???

  • Cokelatrawkz said:  

    Wawa: Sedan tu maksudnya keter yang biasa/panjang kalo pendek dan kontot itu HATCHBACK.