Nota Ringkas

Thursday, May 10 Leave a Comment

ekceli 2-3 hari yang lepas mmg sibuks tahap gaban gak la kat opis. penat wei.. dah balik rumah, konon2 nak hapdet.. lepas on laptop, connect 3g.. then termalas lak nak hapdet.. huhu..

sekarang ni sepatutnya aku kena siapkan pembetulan sistem reporting yang aku dah buat berminggu-minggu sebelumnya.

sistem ni time nak buat macam ok, tapi bila dah kasi user tengok and try test, maka.. macam-macam la pulak benda tak der.. itu tak der.. ini tak der.. walhal time nak specify requirement cakap sumer dah complete. adeih la.. user.. user..

dalam dunia system development nih, "User" biasanya adalah client :p hehe.. nak wat cemaner.. tokey balak pun tak bley lawan sangat cakap client nih :p hehe.. nasib la labu..

s/t: nak amik kursus, kena la amik bidang yang saswai :p

1 comments »

  • meera said:  

    jun kawan2 opis aku pun slalu menghadapi masalah yg sama ngan ko... kesian kat dorang... sib baik aku kat admin dept... kalo tak... abis lah...