Not Listed in Msjbox Aggregate?

Thursday, August 17 Leave a Comment

sesetengah orang kata.. apsal la diaorang nyer latest posting tak nampak kat Msjbox Aggregate?

Untuk jawab soklan itu, kat sini aku nak cerita macam mana aggregate tu beroperasi. Msjbox Aggregate tu sebenarnya menggunakan robot "MsjboxAggregate/1.0" yang akan visit site feed korang dalam setiap 2 jam untuk blogdrive ngan blogspot.

Site feed ni kira macam atom.xml atau rss.xml. so, korang kena enable site feed publish kat blog masing-masing. kalau korang tak enable site feed ni, maka robot aku tu akan ignore jer blog tu.. so sebab tu la korang nyer latest entry tak posting kat Msjbox Aggregate tu.

and.. kalau dah enable site feed, so korang kena pastikan yang blog url kat profile korang tu valid atau betul.

pastikan anda enable site feed anda atau apa-apa yang sewaktu dengannya ;) selamat mencuba.

1 comments »

  • ZaM said:  

    patutula akunyer blog yang satu lagi tu tak updte agaknya aku tak on feed dia kot.. nanti aku on lah...