Wajah Msjbox Baru

Wednesday, June 7 Leave a Comment

Akhirnya.. akhirnya.. akhirnya.. hooray!

tu lah dier wajah website msjbox baru yang aku dah try nak siapkan dari bulan lepas lagi. memang aku nak on kan awal, tapi baru sekarang aku dapat siapkan part-part yang kritikan untuk membolehkan aku release wajah-wajah terbaru website ini.

ekceli ader banyak lagi part yang aku belum sempat nak buat. so lepas ni aku akan tambah peringkat demi peringkat untuk memudahkan new visitor tak sesat dan regular visitor tak boring ;)

hopely korang sumer suker ngan layout baru tu. aku tukar kaler jer. any cadangan adalah dialu-alukan.

visit www.msjbox.com

4 comments »

  • faisal said:  

    congrate for ur new features...aku suke...hahaaa...

    emm,sbenarnya aku nk tanye ko ni...aku tau ko sifu dlm benda2 ni sume..tak tau nak tanye kat mane....

    aku try buat kalender guna asp....sumenye dah working...termasukla sistem dia skali...

    tapi entah mana silapnye if display kali pertama tu dah ok...tapi bila navigate ke page2 lain pastu back balik ek main page dah tak working kalender aku tu...

    penin aku pikirkan...emm,aku bagi ko link dia...www.zakatsel.com.my/baru ...aku lum publish lagi tu tapi sume dlm tu aku guna asp...

    dlm ie ok skit, lambat jadi camtu tapi dlm firefox, skejab je dah jadi camtu...

    lagi satu, aku berjaya wat connection utk pembayaran FPX tu...tapi agak slowla berbanding website lain...ada kemungkinan masalahnye ek...thanks bro...

  • JUNAIDIX said:  

    hm..

    ekceli aku pun tak berapa paham sgt apa error yg ko maksudkan tu.

    tp berdasarkan aper yg aku lihat, memuler ok. then biler aku klik tempat lain then bukak balik, kalendar ko tu tetiber tak lengkap! i mean tak cukup full month la.

    ni aku rasa mesti ader kaintan ngan ko nyer coding tu. sebab kalo ko bukak firefox, then ko klik kat tool->javascript console.

    lepas ko bukak console tu, then ko clearkan. then ko refresh page ko tu. then ako akan dpt error yang cam gini

    "Selector expected.. bla.. bla.."
    "Expected color but found '#' .. bla.. bla.."

    ko kena try betulkan tu. aku rasa tu macam CSS nyer coding jer.. ;)

    harap dpt bantu kot.

    FPX tu aku tak penah guner gak :P so aku tak tau sgt la. tp mesti la slow sikit sebab guner SSL :P

    regards,
    JUNAIDIX

  • faisal said:  

    ok thanks bro...
    aku pun pelik skit kalender tu sbb aku buat sebijik dlm sistem workplace kat tpt keje aku tu ok je...
    tak de masalah camtu langsung...aku rase tak ubah apa2 sangat...
    takpela nnti aku try check lagi skali benda tu...:)

    fpx tu mmgla gna SSL slow skit tapi aku rase mcm server kat bankla yg slow...
    penat giler keje ngan diaorg ni sbb diaorg takde bdk ict kat sane...
    apa2 hal mesti panggil vendor..
    bukan pe, bos aku suruh check je nape slow...tapi pembayaran zakat bleh je buat takde masalah apapun...
    k, thanks bro..
    papehal aku tanye ko lagik...
    dah bayar zakat lom...? hahahaaa

  • JUNAIDIX said:  

    no problem.

    zakat aku nisab lepas raya ;) pastu baru la aku kalkulate brp yg wajib byr..