car power adapter for anything

Monday, December 22 Leave a Comment

ahad lepas aku pegi ke lowyatt dengan matlamat untuk membeli car power adapter untuk charge laptop or henpon or apa-apa ajalah.


ruang legar lowyatt


suker tengok netbook ni. kecik aja. harga RM1699. yang paling murah aku jumpa RM1499. spec dia biasa-biasa aja, tapi harddisk dia 160GB! 3x space dari laptop aku sekarang..


car power adapter. RM79. sambung kat adapter kereta then dia akan convert power tu jadi 220V. sama macam power kat plug kat rumah. so plug apa-apa ajalah kat situ termasuk laptop.

mungkin korang fikir, apsal tak beli aja spesis car laptop charger. boleh terus sambung ke laptop. aku ekceli tak pasti berapa amphere power laptop aku. so untuk selamat, beli power adapter. boleh plug aja power laptop kat situ. boleh la bawak jalan-jalan pegi kota tinggi misalnya! hehe

3 comments »

  • KNizam said:  

    dia ada brand tertentu ke
    selamat ke eh ?

  • kunadzri said:  

    wah, camni boleh guna water heater la bos... senang nak buat teh tarik on the way to office... hihi...

  • Junaidix said:  

    knizam,
    ini made in china nyer.. hehe

    kunadzri,
    boleh sangat! kalo tak tumpah lah.. hehe..