Proton Saga: Berkarat Dah?

Friday, July 4 Leave a Comment







FYI
Drive shaft is rusted

Can any one of SAGA BLM owner kindly open the engine cover, and take a look at the steering column through the empty space beside the IAFM side. My friend just noticed that the steering column is rusted!!

via Email.

My 18sen:
Aku sendiri tak der keta SAGA ni, so aku pun tak leh verify sendirik. So kepada yang ada Proton SAGA tu, try la check. Itu pun kalau reti bukak & pasang sendiri. Then kalau tak reti nak bukak dan pasang sendiri, meby time korang pegi service keta tu boleh suruh mekanik tu bukak la.

2 comments »

  • Amy said:  

    fuiyoooo ya baruk karatttt...keta baru kah ya???

  • Reez said:  

    Ermm...

    No komen part ni.. Banyak kete Proton yang berkarat macam ni... Kete aku pun dulu sama gak... Baru aje beli, check2 dah berkarat...

    Entah, memang benda tu akan berkarat ke @ atau sebelum ni OK...

    Nak kene tanya yang pakar pasal kereta...

    :)