Down Memory Lane - Part 1

Wednesday, April 18 Leave a Comment

pegi jb ni semata-mata untuk jalan-jalan cuti-cuti mesia. nak lari kejap dari kl. sambil tu nak jenjalan kat utm. kenangan tu.. hehe..

kitaorang bertolak dari kl dalam kul 9am dari rumah. konon plan nak keluar kul 7am. sekali terbabas la pulak.. hehe..

pegi jb, carneyz ofer diri utk drive. then kalo penat bley tukar. tapi jalan kat area melaka tu diaorang tenah buat keja2.. maka some area satu lorong jer bukak.. seb baik keta x byk. kalo tak mau lekat kat situ..

tapi.. walau bagaimanapun.. kancil.. tengok jer speedometer tu.. 135km/j jugak la wife terchenta bawak.. bebaik yer.. kot2 dpt surat chenta dari polis.. huhu..

then.. dengan tiba.. tiba.. kitaorang rasa telah diekori dengan begitu rapat.. main cocok-cocok angin tu..

ekceli keta tu dah kena potong sebelum ni.. tapi entah cemaner dier tak puas ati ko kena potong dek isteri terchenta. guna kancil. 'P' pulak tu. musti dier terkezut..

maka dia dgn bersungguh2 main kejar2. nak potong. isteri terchenta pulak spesis yg begitu kompetitif. tak nak kasi potong. dier pun up lagi speed jadi 145km/j. kancil tu tak nak mengalah. dier kejar gak. adei la..

then dengan tak semena-mena mercedez lalu.. dua2 pegi tepi... hahahaha.. pastu dgn cepat2 la pulak masuk lorong kanan balik. aku rasa lebih 5 kali gak keta tu try nak potong tak x bley. hehe.. then lepas tu dier ilang.. dah sampai destinasi kot.. seb baik tak terlajak. then baru la isteri terchenta bawak keta dgn penuh sopan santun semula pada kadar 130kmj.

tak lamer kemudian.. kitaorang pun dah nak sampai ke destinasi.. yeay! dah penat dah nih..

jumlah kos sehala dengan kancil dari kl ke jb: RM100 ++ (minyak isi 2 kali tapi ade lebih lagi. plus tol 42 ++.

kitaorang duk kat sofitel kat area senai. 4 star resort & spa. tempat orang-orang yg byk duit pegi menebas kat padang (main golf la! hehe). rate Rm100 semalam. sebab carneyz dpt corporate rate. kompeni tempat keja ader kaitan ngan sofitel tu. hehe..

(to be continue..)

2 comments »

  • mohdismail said:  

    then baru la isteri terchenta bawak keta dgn penuh sopan santun semula pada kadar 130kmj.

    130kmj tu..santun lagi ya?

    adui..

  • romzi seli said:  

    weih... bahaya ya jun.. jangan drive laju2.. aku mbak 100 pun kenak saman di hway kl-seremban... belom lagik aku mbak merz aku... ya baruk iswara... kalau merz aku, sik tauk lah, berapa kenak... aku pernah drive kl-jb less then 2 jam ajak. hehehehe